Materialen

Wat heb je allemaal nodig?

Een racket

Ten eerste heb je natuurlijk een badminton racket nodig. Laat je adviseren door een trainer, ervaren spelers of een winkelier wat betreft bespanning, gripdikte, prijs en merk. Het juiste racket met de juiste bespanning is een zeer persoonlijke keuze.

Sportkleren

Om te kunnen badmintonnen heb je eigenlijk alleen een sportshirt, T-shirt of polo en een sportbroek of short nodig. Het is aan te raden het spel te beginnen met een trainingspak over je sportkleren. Wanneer je warm gespeeld bent dan kun je je trainingspak uitdoen.

Sportschoenen moeten licht en veerkrachtig zijn met een goede steun en een goed profiel. Ze mogen geen strepen op de vloer achter laten. Zaalsportschoenen mogen niet buiten gebruikt zijn.

Shuttles

Tenslotte heb je een shuttle nodig. Zonder shuttles geen badminton. Er zijn nylon shuttles voor recreanten en veren shuttles voor de echte wedstrijdspelers. Aangezien de nylon shuttles een grotere duurzaamheid hebben worden die bij ons gebruikt. Onze vereniging verzorgt de shuttles, dus die hoef je zelf niet mee te nemen.

Speelveld

En dan heb je ook nog een veld nodig. Liefst met goede verlichting en zonder wind, dus in een zaal, in ons geval de Deimoshal. Voor meer informatie klik je in het menu op “zaal”.

Het speelveld voor badminton ziet er zo uit:

speelveld

Het veld is
13,40 meter lang en
6,10 meter breed

Het net moet bij de palen 155 cm hoog zijn.