Toernooien

Om het onderlinge samenspel en het contact met elkaar te stimuleren en om af en toe ook de krachten eens met elkaar te kunnen meten worden er gedurende het jaar gezellige toernooien met leuke prijzen georganiseerd. Voorbeelden daarvan zijn het introductietoernooi, het paastoernooi, het krasse knarren en jonge juppen toernooi en het kersttoernooi toernooi.
Deze toernooien staan elk jaar op de agenda, zo ook dit jaar. Zie voor daarvoor ook de agenda.

De toernooicommissie probeert ook andere toernooien te organiseren als daar voldoende belangstelling voor is. Denk bijvoorbeeld aan clubkampioenschappen in de vorm van een heren-enkel en een dames-enkel toernooi of een laddercompetitie. Laat weten als daar belangstelling voor is.
In de aanloop naar een toernooi wordt dat via de site (agenda) en het bord in de zaal bekend gemaakt.

Inschrijving voor deze toernooien staat open voor alle leden. In overleg kunnen eventueel ook introducees meedoen. En bij het Introductietoernooi gaat het uiteraard speciaal om de introducees.

Van alle toernooien staan er op diverse plaatsen fotoalbums en ook op onze Facebook pagina is het nodige te vinden.

Wat kun je verwachten:
Introductie-toernooi Onze leden kunnen zich hier samen met een niet-lid (introducé) voor inschrijven en deelnemen. Dus elk van onze leden kan broer, zus, vader, moeder, dochter, zoon, buurman of –vrouw, collega, kennis of vriend(in) meenemen om samen in dit toernooi te spelen. Dit levert altijd hele leuke en onverwachte combinaties op. Het is totaal niet belangrijk dat de introducés goed kunnen badmintonnen, plezierig sporten, bewegen en lekker bezig zijn staan voorop. Een beetje goede basisconditie, sportkleding, een racket en een goed humeur zijn voldoende.
In goede Zuidwester traditie gaat het vooral om het meedoen en het plezier. Tijdens de doorgaans zeer gezellige nazit worden de prijzen uitgereikt. Eén van de introducés wint een gratis jaarlidmaatschap!
Paastoernooi Meestal vergezeld van veel choco-eieren en plezier, een enkele keer ook met een echte haas op de velden. Lol en gezelligheid zijn altijd de belangrijkste kenmerken van dit toernooi.
De prijswinnaars: op de gebruikelijke Zuidwester manier is dat tot het einde van de uitreiking een groot raadsel. Bekijk de foto´s op de fotopagina en je ziet dat de lol er niet minder om is.
Krasse Knarren en Jonge Juppen toernooi Dat wij een vereniging van zowel jong als ook al weer wat ouder zijn is iedereen wel bekend. Boven de 44 ben je misschien niet meer zo helemaal piep, maar dan toch zeker wel een knar en -voor al onze leden boven de 44- toch zeker ook nog zeer kras. Dat is al jaren zo en dat dat nog steeds zo is blijkt elk jaar weer tijdens ons Krasse Knarrentoernooi.
En voor de jonkies onder de 45 hebben we het Jonge Juppen toernooi.
Bij dit dubbeltoernooi wordt door de loting met briefjes de poules en de koppels voor elke wedstrijd samengesteld. Vaak wordt al per poule met de speelsterkte rekening gehouden, zodat iedereen gelijke kansen heeft. Dit geeft vaak mooie partijen en veel strijdlust. Gelijk opgaande strijd en altijd een terechte uitslag.
En met uiteraard ook altijd een geanimeerde prijsuitreiking en bewonderende blikken van de jongere garde voor de Krasse Knar/Knarres.
Clubkampioenschappen Dat je binnen een recreatieve vereniging ook wel eens de krachten echt met elkaar wilt meten zal niemand verrassen. Er is voldoende vrouwelijk en mannelijk talent binnen de club en we horen al lang de vraag om een enkeltoernooi. Tot op heden was de lijst van inschrijvingen nogal beperkt, maar we willen dat graag veranderen. Het enkeltoernooi willen we bij voldoende animo weer gaan opstarten in de vorm van heuse clubkampioenschappen, zowel voor mannen als voor vrouwen. Bij deze dagen we iedereen uit zich te melden.
Het toernooi zal in het najaar worden gespeeld (bij voldoende belangstelling), waarschijnlijk verdeeld over verschillende maandagavonden, vanaf een uur of negen. In de vorm van een hele, halve of laddercompetitie, mogelijk met voorronden. Maar zeker met een spectaculaire finale op het centre-court. Voor de eer en een heuse (wissel)beker met grote oren. Dus iedereen, laat de toernooicommissie weten dat je belangstelling hebt!
Kersttoernooi Meestal als handicap toernooi met vervormde shuttles, afgeplakte brillen, volleyton, een ondoorzichtig net op volleybalhoogte (meestal de favoriet van velen). Wat denk je van verlengde rackets, super remmende shuttles, spelen met tennisrackets (goed voor de tennisarmen!), spelen met je ´andere´ arm en andere goed bedoelde narigheid.
Kerstkransjes en toepasselijke, soms stemmige muziek, omlijsten het geheel. Een enkele andere is het dan weer een normaal toernooi.
De poules worden volkomen willekeurig door loting samengesteld zodat iedereen lekker door elkaar wordt gehusseld, met veel leuke partijen tot gevolg. En zoals te doen gebruikelijk, met een volkomen onvoorspelbare uitslag en even onvoorspelbare winnaars.