Corona update 15 oktober 2020

De nieuwe Corona maatregelen van afgelopen dinsdag hebben een aantal gevolgen voor ons. Helaas zijn er zwaardere maatregelen nodig, maar gelukkig kunnen we, in aangepaste vorm, wel blijven spelen. Aangezien er op dit moment veel zaken niet meer kunnen (zoals uitgaan, uit eten, theater etc) hebben we gekeken wat er nu bij ons wél kan zodat we door kunnen met sporten, zweten en lekker bezig zijn.

Hoofdlijnen

Het bestuur is vanavond (virtueel) bij elkaar geweest om te bepalen wat de maatregelen voor ons inhouden. Voor de komende weken betekent dit op hoofdlijnen:

  • Alleen enkelspel
  • Met maximaal 4 personen bij elkaar staan of zitten
  • Maximaal 30 personen in een ruimte
  • Geen toernooien en competitie
  • Een mondkapje op bij aankomst/vertrek en ook als je even stopt met spelen
  • Kleedkamers en douches zijn buiten gebruik

Corona protocol

Het bestuur heeft ons Corona protocol aangepast aan de nieuwe richtlijnen. Dit is in lijn met de richtlijnen van de NBB (Nederlandse Badminton Bond), NOC/NSF en onze verhuurder Heerhugowaard Sport NV. Dit protocol moeten we strikt handhaven om te zorgen dat we veilig met elkaar kunnen sporten. We gaan er van uit dat jullie dat allemaal ook willen. Het stelt ons in ieder geval weer in staat om lekker te kunnen spelen.

Als we concluderen dat we het protocol niet kunnen handhaven en we niet langer veilig met elkaar kunnen badmintonnen, zullen we de speelavond moeten afbreken en de zaal sluiten. We rekenen op een ieders medewerking.

Maximale groepsgrootte 30 man

Eén van de regels is een maximale groepsgrootte van 30 personen. De Deimoshal is met scheidingswanden op te delen in 2 of 3 ruimtes. In elk van die ruimtes mogen 30 personen aanwezig zijn, zolang ze maar 1,5 meter afstand van elkaar houden. Iedereen die wil spelen is dus welkom. Wel bij binnenkomst de presentielijst tekenen.

Alleen enkelspel

We kunnen alleen enkelspel spelen. Dubbelspel is niet toegestaan en daar kunnen we geen uitzondering op maken.

Toernooien

Het Krasse Knarren / Jonge Juppen toernooi van 2 november gaat dit jaar niet door. Ook de externe competitie wordt voor de duur van de maatregelen uitgesteld.

Kleedkamer en douches

Daar kunnen we simpel over zijn, die zijn dicht. Douch na afloop thuis. De toiletten in de centrale hal zijn wel beschikbaar.
De horeca was al dicht, en dat is niet veranderd.

Algemene maatregelen – Mondkapje

De bekende algemene maatregelen blijven van toepassing. 1,5 meter afstand houden, handen wassen, niezen/hoesten in je elleboog: allemaal bekend. Daar is nu het sterke mondkapjes advies bijgekomen: draag een mondkapje bij binnenkomst en vertrek, maar ook als je niet speelt of even pauzeert. Zoals bekend is dit (nog) geen plicht, maar wel een dringend advies.

Blijf gezond en zorg goed voor jezelf én voor elkaar! Mocht je vragen of opmerkingen hebben laat dat dan aan het bestuur weten. En zodra er weer nieuws te melden is hoor je dat uiteraard.