Corona update 17 mei

Vanmiddag maakte het demissionaire kabinet duidelijk dat de binnensporten per aanstaande woensdag 19 mei weer van start mogen. De coronacijfers zijn volgens het kabinet voldoende gedaald om de volgende stap in de versoepelingen toe te passen.

Er zitten wel een aantal voorwaarden aan de heropening van de binnensport. Zo mogen er maar maximaal 30 personen in de sporthal aanwezig zijn, is er een registratieverplichting en mogen sporters vanaf 18 jaar maximaal met z’n tweeën sporten met in achtneming van de 1,5 metermaatregel.

Vanwege het aanstaande Pinksterweekeinde zullen we nog moeten wachten tot maandag 31 mei voor we weer kunnen gaan spelen.
In grote lijnen geldt nu de situatie van eind vorig jaar: dat betekent nog steeds enkelen, maximale groepsgrootte 2 personen op 1,5 meter afstand, geen gebruik van de kleedkamer, geen douches, geen horeca.
Groepslessen van 2 personen (met 1,5 m afstand) en een trainer/begeleider zijn toegestaan.

Bij het betreden en verlaten van de zaal en als je niet speelt is het verplicht om binnen in publiek toegankelijke ruimtes een mondkapje te dragen. Dat geldt dus ook voor de Deimoshal.

Mocht je vragen hebben, neem dan even met het bestuur contact op.